lördag 10 januari 2009

Tak och fler väggar

Tro det eller ej men taket börjar bli klart... Det återstår en del men snart är det klart. Vi har även fått upp en del väggar på övreplan. Det blir verkligen bra! Det är tyvärr alltid så dåligt ljus när jag är där så det blir inga bilder... men förhoppningsvis kan vi plåta lite imorgon.

Vi har funderat på att dra in väggarna i sovrummen på övervåningen lite grann, för att få lite mer höjd på väggen innan snedtaket börjar. Idag är det bara 60 cm men om vi flyttar in väggen ca 20 cm så får vi en vägg som är en meter hög innan snedtaket börjar. Tror det kan vara bra då det är lättare att möblera mot och vi förlorar inte så mycket yta ändå.

Sen har vi börjat vackla om vi verkligen vill ha torkskåp eller om vi ska köra på torktumlare istället. Det blir nog torktumlare... Helst hade jag haft både och men det tar en del plats. Det finns, som alltid, för och nackdelar med bägge alternativen. Om det är någon som har nått tips mottages det tacksamt.

Trevlig helg!

8 kommentarer:

VILLA VRÅKEN sa...

Ni gör rätt i att välja torktumlare,vi har torkskåp nu men vi ångrar det! Vi har valt torktumlare till nästa hus......Man vill ju ha både och men det finns ju tyvärr inte plats! Vi ska försöka hitta en bra och snygg lösning för att hänga tvätten på......

VILLA VRÅKEN sa...

Hej..Vi kör på med allmogelisterna, tycker att dom är helt ok!Vad har ni valt för lister?? Vilket kök skulle ni ha?? Vi har valt släta vita luckor, och i tvättstugan blir det skåp från ikea.... Linda

Jag och prinsarna sa...

Halloj kompisar!
Är allt bra med er?
Länge sedan vi sågs nu.
Nu börjar det ju verkligen likna ett hus.Gud vad roligt!
Måste vara lite tvärt emot och säga torkskåp före torktumlare. Efterom det är det värsta jag vet när det hänger tvätt framme så tycker jag att det är super med ett torkskåp. Bara att stänga dörren om det kommer någon. Vi kör det inte särskilt ofta, mest bara när det är akut med något. Så det blir ju inga större kostnader. Har man däremot tumlare så har man ingen stans att hänga tvätten, det kostar att torka och man måste ta hand om tvätten på en gång när det är klart, annars blir det skrynkligt. I torkskåpet kan det hänga tills man orkar ta tag i tvätten eller tills nästa maskin ska hänags. Passar mig utmärkt ;)
Hälsa hela gänget från oss.
Kramar från Emelie

VILLA VRÅKEN sa...

Tror inte det kommer se konstigt ut med dörrarna och listerna, rätt så fint att blanda lite.....Allmogelisterna håller i längden, men det är ju en smaksak! Blir nog bra vad man än väljer!!
Virrvarr bänkskiva är jättefin!! vill ha den i tvättstugan, kenske finns det en billig variant på ikea.. Ha det så bra/// Linda

VILLA VRÅKEN sa...

Nu har jag blivit galen i virrvarr! Vet ni var man kan få tag i kopia eller liknande virrvarr någonstans??
Linda

VILLA VRÅKEN sa...

Jag ringde till spånex om bänsskivan! Den finns i blå och grå och kostar 1600 kr för 302 cm! Helt ok pris tycker jag! man ska ju inte ha så många meter i tvättstugan.....Ha dett gott//Linda

Ina sa...

Vi fick torkskåp med i leveransen och jag kan ju säga att efter att alltid ha haft torktumlare att jag HATAR torkskåp. Ja - som komplement till en tumlare.. men inte enbart. Så på vår önskelista står inom kort en torktumlare!

//ina

VILLA VRÅKEN sa...

Hej hej!! Skivan var 30 mm tjock....600 mm djup och 3020 mm lång

Mvh/ Linda