tisdag 13 januari 2009

Idag kom rörisen...

...så nu är det påbörjat rördragning i huset. Dock råder det lite konfunderingar om vem som ska stå för de spårade spånskivorna i badrummet. Det är klart att det är vi som betalar men det är frågan om i vilken entreprenad det ligger, för det ingår ju liksom i den summa vi redan betalar. Hos vem är frågan? Sen frågande han oxå om vi ville ha värmekasetter för att koppla in i golvvärmesystemet så plattan torkar snabbare. Är det någon som har erfarenhet av detta?

Vi har oxå (nog) bestämt oss för kakel och klinker. Freddan vill absolut ha betonggrå klinker så då blir det så, överallt... 30*30cm plattor i hall och grovkök och 15*15 plattor i lilla badrummet samt vid fallet i stora badrummet. Väggarna blir klassiskt vita matta 20*30cm. Precis som alla andra har... Men vi ska inte ha någon pelare i avikande färg utan bara enkelt och med tunna fogar. Kökskaklet blir nog 5*20cm vita matta plattor. Ja, det är en hel djungel det här med kakel så tillslut vill vi bara ha det så enkelt och lättstädat som möjligt. Jag har insett att hur snyggt ett svart golvklinker än är så kommer vi aldrig att kunna hålla det så rent som vi vill att det ska se ut. Inte med fyra barn i allafall...

Snickarna är klara med åtagande 2 nu så vi har innerväggar uppreglade. Det blir en helt annan känsla när man ser hur stora (små) rummen blir. Det händer verkligen grejjer hela tiden å det är så kul!

Inga kommentarer: