tisdag 1 september 2009

Snart klara...

Nu är det inte mycket kvar. Städning och sedan flyttar vi in. Måste bara se till att vi blir friska först. Barnen har alla varit sjuka i hög feber, muskelvärk och ont i halsen... Nu är det min tur och ja, det är nog den nya influensan konstaterade sjukvårdsrådgivningen. Jag som klarat mig igenom alla tidigare sjukdomar familjen haft har nu legat däckad i tre dagar... roligare har man ju haft. Jag trodde jag hade halsfluss men eftersom jag nu hostar en hel del och har ont i lederna så uteslöt sjukvårdsrådgivaren det direkt. Jag som hoppades på en mirakelkur mot mitt halsont... Vad det än är så hoppas jag att det går över snart så vi kan städa och flytta in.


Badrummet uppe med vårt fina badkar. Det är stort å djupt å snyggt! Tänk när man får bada där. Vi är väldigt nöjda med vårt takfönster oxå. Det känns väldigt bra att få in lite ljus och det ger effekt på hela övervåningen.

Bedas wallstickers som hon valt. De skall strax upp på väggen. Inte riktigt min stil men hon är väldigt nöjd. Hundar, katter och rosa... kan det bli bättre?!

Allrummet uppe. Känns större än vad vi trodde och det har ett härligt ljus från balkongen.


Trappräcket är klart men det skall målas vitt så fort vi hinner. Är inte första prio på det direkt...
Sigges rum med det snygga skorstensröret som vi först tänkte bygga in men nu vet vi inte riktigt. Det svarta ger liksom en effekt som vi gillar så vi tror vi låter det vara som det är. Plus den fina lilla lampan från Mio. Det var rea så både Sigge och Polly fick en varisn till sina rum.

Det här är "Skuttis", Pollys bästa vän... Sötare kompis får man leta efter. Precis så där lortig och insnosad som en kompis ska vara.

Vår fläkt är uppe! Men det var en ful buckla på den men jag vet inte om det är någon vits att tjaffsa om det. Vi har en fläkt iallafall och det känns jättebra! I köket är även alla golvsocklar på plats så det som återstår där nu är handtag och taklister vid köksskåpen samt någon liten täcklist.

I övrigt så är det passbitar till dörrfodren i tvättstugan och badrummen som återstår. Målning av bänkskivan i tvättstugan och inköp av ett skåp som täcker jordvärmefördelaren och spackling och målning av klädkammaren uppe. Sedan återstår oxå målning av huset ute. Men det minskar för varje vecka som går och det är fantastiskt! Så om inte Freddan drabbas av influensa så kanske vi bor i huset till helgen. Hoppas, hoppas, hoppas...

8 kommentarer:

Villa Krutbruket sa...

Åh vad härligt!! Snart så... :D

Vi valde också ett takfönster i badrummet, för att få lite ljus och kunna vädra.. Bra val!

Fint ni har det, å skoj att ni snart kan börja inreda...

Lycka till med det sista.. Kram Maria

Vimsingen sa...

Gillar verkligen de grå väggarna i allrummet!
Hoppas ni piggar på er så att ni kan flytta in.
/Vimsingen

Vi bygger ett Doppingen hus sa...

Å vad roligt för er, som ni har slitit. Vad har ni för färg på trappen idag? Vitlaserad furu eller standard furu? Sättstegen på trappen då?
/Gabriella

VILLA VRÅKEN sa...

Men va roligt och va snyggt det blir!! Hoppas, hoppas att ni kommer till Källviken i helgen!!! Många kramar från fam Hagelin

Vi bygger ett Doppingen hus sa...

Härnäst kommer köket att installeras, sen ska badrummen kaklas och klinkas. Detta görs dock av entreprenörer. Vi måste grundmåla utsidan av huset samt panela garaget. Vi håller också på och jobbar med tomten, garageuppfarten skall göras klar.

Längtar tills vi kommit lika långt som er.
/Gabriella

Villa Krutbruket sa...

Godmorgon, godmorgon!

Snickarna fråga oss också om de skulle flytta in väggen men jag är ganska glad att vi lät bli, rummen är små ändå tycker jag.. Sovrummet med en stor säng i blir inte så mkt kvar av lilla rummet som det är nu :D

Ska ni måla trappräcket vitt? Vilket jobb, inte bara en pinne som ska målas :D
Vi ser slutet på vår utomhusmålning nu, å vi är sååååååå glada och det känns sååååååå bra :D Äntligen, slipper man färg och pensel.. För ett tag, i vår ska staketet målas på altan :D
Har ni målat erat ännu? Vilken färg blir det? ;D*nyfiken*

Vi är ju som sagt inne på målnings fronten men det börjar bli klart, så nu gäller det gräsmatta och stenläggning.. Å Micke ska isolera garaget.. Det är det som är aktuellt för våran del..
Plattläggningen har vi lejt bort, kändes för mkt med allt och det är ganska stora ytor som ska vara sten så då blev vi lite lata :D

Imorgon drar jag till Skövde, för att sen åka till Götet på fredag morgon :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Ha en trevlig helg!! KRAAAAM Maria

Ina sa...

Wow så fint ni får det. Köket liknar mitt lixom - visst är det tjusigt med svarta små kakelplattor!

Krya nu på er och ta hand om er.

kram Ina

Vimsingen sa...

Visst har ni sprutmålat era tak? Vi är lite sugna på det. Några tips och råd?
/Vimsingen