torsdag 30 juli 2009

Vi målar å målar...


Nu när det är lite fint väder försöker vi måla lite fasad. Vi insåg tyvärr att vi måste måla tre gånger... lite halvkul... Men fint blir det och färgen är iallafall lättarbetad. Men det är ganska högt vid gavlarna och jag är måttligt road av höjder. Inte direkt höjdrädd men jag har respekt för höjder. Signe och jag målade framsidan för andra gången igår så där har vi bara ett lager kvar och det känns bra. Måste bara ta itu med själva farstukvisten. Eftersom vi målar med slamfärg så fäster den inte så bra där det är hyvlat virke och det är svårt att hitta en lika matt färg i ett annat fabrikat. Men nu ska vi nog vitolja vissa delar av balkongen och farstukvisten istället. Det blir bara pelarna och överliggarna så det blir inte så mycket. Får se hur det blir...
Inne är fönstersmygar och foder på vägg upp och det tapetseras för fullt. Hela trappväggen är klar och det var lite trixigt för det var så högt. Men, Bernt, som hjälper oss att tapetsera fixade det galant. När man ser någon som verkligen kan tapetsera, så inser man vilket hantverk det är.
Under hela bygget så har jag ofta fascinerats över de hantverkare som vi tagit in vid olika tillfällen, tex plattsättare, elektriker och rördragare. Allt ser så lätt ut när de gör något. Om man själv testar så är det inte lika lätt... All den här kunskapen om smågrejer som ligger bakom ett bra resultat tar ju tid att lära sig och är det något vi inte har, så är det tid... Därför kommer inte vårt hus att bli helt perfekt men ändå alldeles underbart!

3 kommentarer:

Vimsingen sa...

Jag håller helt med. Bra hantverkare är jag imponerade av och man inser att viss kunskap bara kan fås genom många timmars arbete.
/Vimsingen

VILLA VRÅKEN sa...

Duktiga ni....

Kramar kramar

Jag och prinsarna sa...

Hejsan!!
Åh va fint det blir i huset. Vad duktiga ni är som jobbar på. Här hos oss står det STILL, som vanligt. Vore jätteroligt att ses. Hojta när det passar er. Vi är ju lediga så oss passar det precis när som helst.
Kram kram!!