onsdag 15 april 2009

Ny vecka...

Mose på vår autostrada!
Det är bara bärlager än så länge men det ska bli grus i framtiden. Jag gillar grusgångar. Det är en härligt lantlig känsla med grusgångar och äppelträd. Fast jag gillar inte grus inomhus och inte i skorna heller, så Freddan propsar på plattor utanför entrén men vi får se vad det blir. Skulle helst av allt vilja ha riktig kullersten för det är så fint, men attans vad dyrt det är.

Vår spillvirkeshög!

Fast den är borta nu, för vi ska börja med planeringen av trädgården! Gräsmatta ska det bli till att börja med. Fast jag gillar stenträdgårdar så himla mycket... Svårt val det där. Mjuk skön gräsmatta eller vacker hård sten?! Allt är iallafall bättre än de två ofrivilliga poolerna och lervällingen vi har där nu.

Sen så har vi funderat på om vi ska ha häck eller staket. Finns ju för och nackdelar med båda. En häck behöver ju inte målas om vilket känns som en klar fördel. Jag gillar både gammeldags nyponros häckar och syrénhäckar å oxå strama formklippta häckar. Det kanske blir lite häck och lite staket. Kan verkligen se framför mig hur snyggt det skulle vara med en riktig grind framför vår autostrada.

Garaget börjar oxå ta form. Det är verkligen skönt att vi har fått hjälp med detta då vår tid inte räcker till. Inne i huset pågår gipsning och takpanelsättning och det händer en hel del. Två rum är klara med takpanelen och gipsningen går framåt. Vi är på rätt väg om än i sakta mak. Vi har nämligen återigen en liten sjukling hemma. Polly är riktigt dålig igen. Tredje gången hon är magsjuk på 8 veckor. Och däremellan har resten vart sjuka i omgångar. Freddans jobb måste tro att det är ett skämt för han hinner knappt tillbaka till jobbet så måste han åka hem igen för nån är sjuk. Det känns ibland orättvist på nått vis att vi åker på sjukdom efter sjukdom fast samtidigt så har vi ju det så bra för vi kan iallafall bygga ett hus. Men det är tröttsamt i längden för alla inblandade. Fast så länge det är vanliga sjukdomar och inte nått allvarligt så är jag glad! Men jag börjar bli riktigt trött på magsjuka...

6 kommentarer:

Vimsingen sa...

Viist det är det jobbigt med alla sjukdommar .Men nu kommer våren och då brukar det bli bättre.

Syrenhäck tycker jag är jättefint. Men viist är det svårt att välja.
/Vimsingen

VILLA VRÅKEN sa...

Krya på er......Vi går bet på all plåt som ska läggas! Vill få teglet klart nu så vi kan göra klart inne och sätta panelen....Har beställt färg som kommer nästa vecka!

Vilken fin grusgång ni har gjort! Supernice....

Jag har ingen aning vilka som köpt tomten(nyfiken är jag)

Kramar från oss!

Villa Krutbruket sa...

Trist att vara sjuka jämnt, hoppas ni kryar på er snart!!

Japp det går väldigt framåt på Krutbruket. Köket är satt, handtag och allt.. alla garderober på plats och alla tak målade...

Inflytt blir nog slutet av maj-början av juni!! Beror lite på när lgh blir såld...

Hur går det för er??

Kram

Villa Krutbruket sa...

Egentligen kan man ju fråga sig varför man ska ha så bråttom in, man ska ju bo där hela livet förhoppningsvis :)

kakel, kakel för våran del också..

Kommer ni köpa fyllning eller var får ni den ifrån?

Kram

Villa Krutbruket sa...

Köket känns WOW!!!! ;)
känns lite overkligt att det är vårt alldeles egna kök/hus..
Kommer nog fatta det på riktigt den dagen vi får flytta in..

Inte det lättaste att få tag på massor, jag har tur för jag har en del kontakter genom jobbet..
Skönt!

Ska ni greja i huset ikväll?
Jag ska ut och måla fönsterfoder, sen blir det promenad med hunden..

Har en del bilder jag ska lägga in här på bloggen, får se om jag hinner ikväll :)

Kram!

Fam Nilsson Puumalas Husblogg sa...

Grusgången ser jättefin ut:)