tisdag 2 december 2008

Diverse

Vi håller på att planera inför taktegelläggningen i helgen. Å det börjar ju bra med en hel massa snö... Så hur det hela ska gå till vet jag just nu inte. Men det löser sig nog. Det har ju gjort det hittills så det blir nog bra. Fast ibland känns det som om det nog är lite enklare att bygga ett hus under sommarmånaderna. Om det nu inte skulle vara en typisk svensk sommar då... Massa regn är nog inte så kul det heller.

Vi håller på att fundera ut hur vi vill ha det i huset, med tapet, målning och liknande. Vi har nog bestämt oss för liggande råspont på en av hallväggarna och ena väggen i vardagsrummet, vit eller gråmålad. Vi ska ju ha vit lutat/vit oljat furugolv överallt utom i hall, badrum och tvättstuga och vitmålad panel i taket... Vi vill ju ha ett ljust hem men med känsla och kärlek av gedigna material. Förhoppningsvis får vi till det i slutändan. Men det är en del att fundera på. Kul är det men svårt oxå. Det är alltid en balans mellan nytt/gammalt och billigt/dyrt. Vi vill inte byta ut hela vårt hem utan känna att vi tar med oss det som är vi in i det nya huset. Dessutom har ju barnen rätt att sätta sin egen prägel på sina rum, även om det inte alltid stämmer överens med mitt tycke och smak. Men jag längtar efter känslan att gå på riktigt furugolv. Mjukt och skönt!

2 kommentarer:

Jesli´s dagar sa...

Ja, vi trivs jätte bra här i området.
Toppen grannar och massor av kompisar till barnen. Närheten till stan, promenad avstånd till stranden, fin lekpark, ja, det kan inte bli bättre.
Jeanette o Urban

Anna på Smultronbacken sa...

Råspont är så snyggt! Både i grått och vitt!

Ledsen att jag svarar så sent på frågan i min blogg. Tycker det är svårt att säga om något i huset/garaget skulle kunnat varit bättre/annorlunda då vi gjort så mycket själva och helt enkelt inte räckt till till mer tidsmässigt.

Något jag önskar nu i efterhand är dock att alla garderober och förvaringslösningar varit på plats innan vi flyttade in. Då hade en hel del frustration över saker som aldrig kommer på plats kunnat minskats drastiskt... För konstigt tid har vi lika lite tid och än mindre ork nu sedan vi flyttat in som under byggtiden. :-)

Och visst skulle jag kunna tänkt mig en lite mer ljusgråblåton i vardagsrummet men vad är en sån sak i det stora hela!?

Så några större förändringar kan jag faktiskt inte komma på mig att jag önskat, ännu. :-)


Hoppas takläggningen går bra trots snön!