tisdag 16 juni 2009

Elastilon...

Nu är golvläggningen nere påbörjad. Vi har, som vi tidigare skrivit om, valt att ha riktigt furugolv både uppe och nere. På övervåningen var det inga problem, det var bara att skruva i reglarna. I och för sig hade det underlättat lite om alla reglar var i våg men man kan inte få allt här i världen... På nedervåningen har vi valt att lägga golvet på något som heter elastilonmatta. Vi har hört allt möjligt om denna matta, framförallt att det är så svårt att lägga golvet på den. Så vi var förberedda på att det här skulle bli väldigt svårt och klurigt. Vi blev glatt överraskade när vi fyra timmar från start hade lagt klart hela sovrummet nere. Det var supersmidigt och vi väntar fortfarande på att det ska hända något. För inte kan väl något gå smidigt när vi bygger...
Elastilonet utlagt och klart...Spännbanden som man använder för att dra ihop golvet.Freddan passar in golvbitarna.Jag drar bort skyddsplasten som blottlägger limmet och gör så att golvet fastnar.Golvet börjar bli klart. Färgburkarna står på rad som tyngd!

Som vanlig är det urusla mobilbilder, men bättre det än inga alls...

3 kommentarer:

Forward sa...

Hej!

Vi funderar också på att använda Elastilonmattan. Har ni lagt den direkt på betonggolvet eller ovanpå plastmatten (t ex linoleummatta)?

Dammråttan sa...

Hej!
Man lägger först en åldersbeständig plast på betonggolvet. Sedan lägger man ut elastilonmattan och så trägolvet på den. Var supersmidigt. I veckan ska vi börja med vårt vardagsrum så vi får väl se hur det fungerar på en större yta.

Mvh/Maya

obias sa...

Hej, vi funderar på att lägga furugolv flytande så som ni beskriver att ni gjorde i er källare. Jag undra var ni köpte spännbanden, ingen av de stora byggmarknaderna verkar veta vad det är, och om det var vanligt trälim ni använde? hur fungerar golvet idag nu när ni använt det ett tag?

Med vänlig hälsning
Jens